Beveiligd: Docenten App

Tijdkaarten

De Tijdkaart is een variant op de werking van de strippenkaart.

Bij de tijdkaart wordt de totale lestijd door de docent opgedeeld in de gewenste lestijd. Een tijdkaart is herkenbaar aan de codering T200, T300, ….

  • De T geeft aan dat het een tijdkaart betreft
  • Het getal 120, 180, 200, 240, 300,… is de totale waarde van de kaart in minuten.
  • Deze tijd wordt opgedeeld in lestijd stukjes.
  • Een codering T20-10, T30-10 kan ook voorkomen. Dit betekent dat de Tijdkaart verdeeld is in 10 blokken van 20 of 30 minuten minuten. Zie hieronder.
  • Tijdkaarten worden meestal in stukjes van 20 of 30 minuten gedeeld. De app stelt deze tijd dan ook zo voor, maar dit kan gewijzigd worden door in de kolom Lesduur een andere tijd te kiezen.

Leerlingen met een tijdkaart kunnen in een groep of individueel geplaatst worden. Als ze in een groep geplaatst worden dan neem de app de lestijd over van de overige leerlingen en past de gezamenlijke eindtijd aan. 

Wordt een leerling met een Tijdkaart buiten een groep geplaatst dan wordt de eindtijd niet berekend en moet deze handmatig worden ingegeven in de kolom lestijd. De app berekent welke lestijd wordt toegekend en houdt deze tijd voor de resterende reeks aan.

De planning voor leerlingen met Tijdkaarten gedraagt zich net als alle andere lestypen die in een groep kunnen worden geplaatst. Ze kunnen ook altijd weer aangepast worden. De wijzigingen gaan altijd in per datum genoemd in de kolom 1e lesdag.