Nieuws Najaar 2020

Een optimistische blik op de cultuursector. Blijven bewegen, juist in moeilijke tijden.

2020 bewijst: ook in zware tijden valt er winst te boeken. Bij Cursad zien we dat juist nu succesvolle organisaties flexibel blijven kijken naar manieren om dingen efficiënter en dus goedkoper te doen. Wij bedienen inmiddels 62 muziek-,  en dansscholen en centra voor de kunsten, die met Cursad in totaal zo’n 4.000 docenten en ruim 80.000 (!) leerlingen administreren, roosteren en inplannen. Snel, simpel en voordelig.

Meer doen met minder inspanning.

Het belangrijkste voordeel van Cursad is dat de software heel specifiek de processen van muziekscholen, centra voor de kunsten en instellingen voor kunsteducatie in 1 systeem samen laat werken. Van het inschrijven en inplannen van leerlingen, via verhuur van zalen en lokalen tot en met de financiële afwikkeling. Daarnaast is Cursad een tool voor docenten, die zélf flexibel hun leerlingen-roosters maken en slim met ouders en leerlingen in contact is. Zij hoeven niet meer voor elke verandering de cursusadministratie aan te spreken. Een enorme besparing van tijd en geld voor alle betrokkenen.

Chatprogramma speciaal voor culturele instellingen.

Cursad zoekt altijd nieuwe manieren om de culturele sector te ondersteunen. Onze nieuwste dienst is ‘Cursad Chat‘. Een soort ‘WhatsApp’, maar dan met allerlei functies specifiek voor de sector. Een veilige, besloten Chat-omgeving speciaal voor uw organisatie. Zónder persoonlijke gegevens te delen met Facebook!

Communicatie op maat.

Alle app-groepjes die u voorheen wellicht in WhatsApp bijhield, worden nu automatisch door Cursad aangemaakt en dynamisch bijgehouden. Voor communicatie tussen cursisten onderling, docenten en leerlingen, docenten onderling, docenten en de administratie, en zelfs organisaties onderling. Elke organisatie bepaalt natuurlijk zelf welke communicatielijnen het meest praktisch zijn. Daarbij worden géén telefoonnummers en emailadressen gedeeld. Vanzelfsprekend voldoet het systeem aan alle privacyregels en wettelijke normen. Cursad Chat is voor alle gebruikers – op uitnodiging van de organisatie – gratis te downloaden bij Android en Apple. Voor organisaties geldt een jaarabonnement.

Samenwerking AFAS, Exact en Visma.

Ook als het gaat om financiële en administratieve afhandeling kennen wij als geen ander de behoeften van organisaties in de cultuursector. Maar financieel specialisten zijn we niet. Daarom werken we nauw samen met de ‘grote jongens’ AFAS, Exact, Visma en zij met ons. Samen zorgen we dat onze software naadloos aansluit, voor tijdwinst en extra inzicht in de processen.