Geautomatiseerde cursistenadministratie, ontwikkeld voor én met muziekscholen en centra voor de kunsten

De automatisering van de administratieve processen van muziekscholen, centra voor de kunsten en instellingen voor kunsteducatie is behoorlijk ingewikkeld. Er zijn veel sector-specifieke behoeften, met name als het gaat om de interactie met de cursisten, combinatielessen, verschillende lesvormen, planning, tarieven en kortingen. Het lijkt onmogelijk om dit te ‘vangen’ in een gebruikersvriendelijk geautomatiseerd systeem. Maar het kan wél, en Cursad doet het inmiddels voor meer dan 60 instellingen met circa 5.000 docenten en bijna 70.000 leerlingen!

Alléén voor muziekscholen en centra voor de kunsten
De kracht van Cursad is dat het is ontwikkeld op basis van de dagelijkse praktijk in de sector. Al 25 jaar bouwen we samen met instellingen aan het beste systeem voor de sector. We bleven al die tijd relatief bescheiden. We werkten achter de schermen en groeiden louter door mond-tot-mond-reclame. Pas in 2016, na het ontwikkelen van Cursad 10 en de uitnodiging van de Cultuurconnectie om ‘preferred supplier’ te worden, zijn we officieel naar buiten getreden. Sindsdien sluiten we jaarlijks een tiental instellingen aan op Cursad. Met groeiend succes, want wij hebben voor dit jaar en het begin van 2021 een volle orderportefeuille met interessante implementaties.

Een pure netwerkorganisatie
De kern van Cursad bestaat uit vier mensen: Jos Janssen (partner), Erik Peter Vermaat (partner), Tom Rowel (techniek) en Peter Unkel, (voormalig muziekschool-controller). Dit vaste team heeft inmiddels 25 jaar ervaring in software voor muziekscholen. Wij kennen de sector als geen ander. Voor specifieke taken, zoals netwerkbeheer en data security, huren wij externe deskundigen in. Zelfs voor softwareontwikkeling werken we met freelancers, maar altijd met directe betrokkenheid van ons kernteam, zodat we intern voldoende kennis hebben om op elk moment ondersteuning te kunnen leveren. Overigens werkt iedereen bij Cursad vanuit huis. Er is dus geen kantoor, geen secretaresse, geen auto van de zaak en amper overhead. Bovendien hebben we geen financiële of andere verplichtingen aan derden. Dit maakt het ons mogelijk onze diensten tegen scherpe prijzen aan te bieden.

Hart voor de sector
Cursad heeft de missie om in coöperatie met de sector functionele en betaalbare software te ontwikkelen en aan te bieden. Wij houden de kosten bewust laag en doen ons best om het Cursad-systeem laagdrempelig bereikbaar te maken voor álle instellingen. Met de Cultuurconnectie ledenvoordelen en de speciale regeling voor kleine instellingen doen we daar nog een schepje bovenop. De laatste vier jaar hebben we onze prijzen niet hoeven verhogen en kunnen we steeds meer functies bieden tegen dezelfde prijs. Door de groei van onze klantenkring kunnen we ook in de toekomst voordelig blijven en samen met de sector Cursad als innovatief platform verder uitbouwen.

Cursad – de toekomst van uw cursistenadministratie
Wij maken alleen software voor muziekscholen en centra voor de kunsten. Software die perfect voldoet aan alle denkbare behoeften van uw instelling. En intussen blijven we continu werken aan de ontwikkeling van nog meer functies en services. Allemaal ontwikkelingen waar u de vruchten van plukt.